Har nyss kommit hem från en skön helgtripp med 5 sköna människor från min klass.

Vi möttes på lördag morgon och tog oss med taxi till busstationen i Bangkok och sedan songtaw (en slags taxi med två rader säten på ett flak) från busstationen i Pattaya till hotellet. 

Hotellet var en upplevelse i sig.
Guldblommiga medaljongtapeter, stora sköna sängar med lyxiga lakan, en stor schäslong med blommigt tyg och en vädigt öppen toalett. Badrummet var endast avskiljt med tunna, lätt frostade glasväggar (som inte gick 
hela vägen upp till taket) och dörren till badrummet gick inte att stänga helt, endast att sätta på glänt.
Men med fint sammarbete och musik i högtalarna så fick vi den avskiljdhet som vi kände att vi behövde.

Jag följde med tjejerna, Vuyasi och Simbran ner på marknaden nedanför hotellet och spontanköpte en klänning. Gick sedan upp igen till rummet för att bli lite salongsberusad i den nya klänningen.
Bikini på. Högtalarna på.

Prerak och Koh har nyss blonderat sina vanligtvis svarta hår. Kencho tyckte att det var så underhållande att vi tre blondiner satt oss på rad att han var tvungen att dokumentera det.
 

Vi gick sedan ner på gatan och köpte med oss mat till stranden där vi satte oss och badade i solnedgången.
Det är en mäktig känsla att guppa runt i vattnet samtidigt som solen försvinner med all den färgexplosion som följer. Denna solnedgång var en av de häftigaste jag sett, när solen försvunnit blev himlen alldeles mörk röd.
Det fick jag dock ingen bild på...  

 
 
 
De hade en festival just denna helgen, så det fanns stora och små scener uppbyggda med olika band som spelade musik som vi visseligen inte var i vår smak, men ändå skön stämning med konsert. 
Lite här och var fanns även roliga färgglada bilar som gjorts om till portabla barer.
 
 
Efter att vi gått runt lite bestämde vi oss för att gå tillbaka till stranden med inköpt whisky, coca cola och några glas. Där satt vi sedan i flera timmar och bara njöt och tog säkert 10 nattdopp och bara guppade runt i det ljumna vattnet. Underbart med andra ord...
 
 
 
 
Det obehagliga med Pattaya är all prostitution som finns där. Det går inte att missa.
Uppklädda thailändskor i alla åldrar sitter utanför barer, köpcentrum - överallt, äldre män syns gå med en alldeles för ung flicka vid sin sida och massor av klubbar erbjöd diverse olika shower med lättklädda kvinnor som underhållning. Jag försökte att inte se det men det var svårt att inte bli illa till mods när vi gick på gatorna på väg hem...
 
 
 
På söndagen vaknade vi upp i våra underbart sköna sängar. Koh som jag delade rum med och jag gick direkt på frukostjakt för att dämpa baksmällan något.

När de andra vaknat tog vi båten över till ön Koh Larn. 
Vi fick ståplats längst fram på övre däck vilket gjorde att vi flera gånger fick ordentliga stänk från vågorna som slog upp. I värmen var det bara välkommet. När vi kom i land hörde vi ett öronbedövande sus från klipporna och träden som enligt Koh var ljudet från fladdermöss. 

Målet var att hitta Monkey Beach, vilket vi också lyckades med. Klippan på bilden är hem för massor av apor som gärna kommer ner och hämtar mat som man lägger på klipporna nedanför, så länge inte hundarna hinner före förstås...
Vi såg en man med en apa på axeln som gick runt och matade aporna uppe på klippan. 
Alltid roligt att se på apor, hur de interagerar och klättrar runt på klippor och i träden.


Stranden i sig var ganska smutsig med fullt av skräphögar. Sandaler och flaskor som legat där ett tag hade blivit invaderade av sjödjur och vi fick se oss för när vi gick längs med strandne för att inte trampa på något olämpligt. Men bortsett från det var det en skön strand. På stranden fanns flera hundar och säkert 30 valpar som gärna blev klappade och när vi guppade i vattnet kunde vi se in i öppningen i klippan där aporna höll till.

 
 
 
 
Klibbig av solkräm, saltig av havsvattnet och med sand överallt fanns det tack och lov duschar att låna på en restaurang på stranden. Härligt badrum med öppet tak, även om strålen i duschen lämnade mycket att önska...
 
 
 
 
Något slitna men glada fick vi tag på en taxi som var villig att köra oss hela vägen hem till Rangsit.
Kencho (till höger) agerade DJ under hela resan med skön bil-åkar-musik som bästa avslut på trippen.

Det var en väldigt skön och rolig helg, roligt att vara iväg med ett gäng nya vänner. 
Så omtänksamma och välkomnande.
 
 
Nu ska jag avsluta dagen med att titta på BBC's dokumentär The Great Barrier Reef med Dave Attenborough och lämpligt nog äta chips med sjögrässmak.

Kommentera

Publiceras ej