Vi började dagen med en lång frukost på hotellets restaurang, en stor bambuhydda bredvid en damm där stora orangea fiskar simmade omkring. Vi satt där säkert i ett par timmar och bara pratade och drack kaffe. Plötsligt avbryter Sophia sin mening och bara pekar bakom mig, en elefant strosade förbi precis utanför restaurangen.

När vi sedan var tillbaka i vår stuga gick det förbi några elefanter på stigen utanför, på väg ner till floden för att bada. Så roligt att se hur dessa enorma djur slängde sig i floden och sprutade vatten med sina snablar.

Vi tog med oss våra böcker och utforskade området som är fullt med små mysiga krypin bland allt det gröna, och så vackra blommor. I ett träd hängde en stor korg som vi kröp in i och spenderade några timmar där och bara njöt.

När hungern gjorde sig påmind tog vi vespan in till centrum. Det finns så mycket vegetarisk / vegansk mat här så vi är i himmelriket. Man äter sig praktiskt taget genom byn. Vi strosade runt och på varje liten gata är det fullt av små caféer och restauranger som vi båda känner har precis den atmosfär som vi dras till. Hippie-viben ligger över hela byn och vi älskar det.

Sedan hände det som kändes oundvikligt. En motorcykelolycka. Men vi hade tur. När vi föll var det inte i hög hastighet och vi föll i jord istället för på asfalten bredvid. Så vi kom lindrigt undan. Mitt knä fick värsta smällen men inget är brutet. Vi var precis vid en stor väg så flera människor kom rusande till oss för att hjälpa oss upp och se så vi var okej. Fantastiskt vänliga människor här. När chocken lagt sig haltade vi in till stan och köpte på oss vad vi behövde för att rengöra och plåstra om oss.

Det är så många som går runt med bandage här, det är nästan komiskt.

Pai är platsen där absolut flest motorcykel olyckor sker i Thailand. Eftersom det är en så liten by är det främsta transportmedlet motorcykel alternativt vanlig cykel. Kombinationen av ovana förare och dessa slingriga vägar och en vy som gärna fångar ens uppmärksamhet  resulterar i enormt många olyckor. Vi mötte ett par där båda hade varit tvugna att sys, haltade fram och den ena hade förlorat två tänder.

Så vi är glada att det inte blev värre för oss.

Det blir inget mer motorcykelkörande för oss. Imorgon är det dags att byta boplats eftersom vi bara unnade oss två nätter på Treehouse resort. Det finns massor av charmiga hostel i centrum för 24 kr per natt med gångavstånd till det mesta så det passar bra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej