Utsikten från vår altan på vårt första boende.



 

Vi tog en kopp kaffe på hotellets cafe innan det var dags att bege oss in till centrum för att hitta nästa boende. Sophia hade köpt såpbubblor som vi roade oss med och då och då gick en elefant förbi. 

 
Ett av våra favoritställen att äta på. Väggarna fulla med olika teer, fägglada målningar och annonser om yoga och kurser i att göra kombucha.



Vårt nya boende blev en liten hydda med en liten terass och hängmatta, på andra sidan floden från centrum. Helt perfekt med andra ord. Nära, men ändå avsides. På grässtråket framför hyddorna fanns gungor, precis intill floden. Här fick jag en djupare insikt i hur mycket jag älskar hängmattor.

 
Vi hyrde cyklar för att ta oss till några heta källor som låg ca en timmes cykelfärd från centrum,
Det var en ganska kämpig väg att cykla eftersom vägen är som en bergochdalbana med massor av kurvor och backar upp och ner. Men utsikten var fantastisk.
Vi cyklade förbi flera gigantiska träd med knallrosa blommor och även en och annan elefant!
Och förstås bergen i bakgrunden...

 
 
Solen börjar gå ner bakom bergen på vägen tillbaka från vår cykeltur...


När vi kom hem, svettiga och flåsiga, köpte vi varsin kall öl och satte oss på gungorna och tittade på solnedgången för att varva ner.
 
 
 
VI fick en ny vän när vi åt frukost dagen därpå.
En av hundarna som hängde på området där vi bodde fattade tycke för oss. 
När vi åt frukost på några bänkar vid floden la hon sig bredvid oss och när vi sedan gick tillbaka till vår hydda gjorde hon sig hemmastad på vår lilla altan. När det var dags för oss att lämna Pai och åka tillbaka till Bangkok följde hon efter oss ända fram till bambubron som knöt ihop vår lugna sida av floden med den lite mer livliga sidan av Pai.


Utsmyckning längs med vägen på en rastplats på väg tillbaka till Chiang Mai där vi tog tåget tillbaka till Bangkok.
Resan tillbaka till Chiang Mai är 3 timmar av serpentinväg med häftig utsikt, som tyvärr inte riktigt gick att fånga på bild eftersom vi körde så fort...
 

Pai är definitivt en plats jag kommer att återvända till under de 3 månader jag har kvar här. Eftersom olyckan var framme fick vi inte ens gjort hälften av allt vi planerade att göra. Grottor och Pai Canyon

Kommentera

Publiceras ej