Herrejesus. Nu är det inte långt kvar.
Varje dag efter att lektionerna är avslutade ägnar vi den sista halvtimmen i Banjara till att leka med barnen.
Idag hade AVI personalen möte vilket gjorde att vi fick ännu mer tid med barnen på slutet.
Härligt!
Det  var längesen jag var så svettig och anfådd!
Jag sprang runt och jagade ungar som gav ifrån sig glädjetjut när jag fångade och kittlade dem, spelade fotboll och hade i princip konstant en unge på ryggen.

Ett syskonpar som annars är väldigt blyga och inte ler särskilt mycket passade jag på att sparka lite boll med. De log och skrattade och när det var dags för oss att gå fick jag världens bamsekramar. Tänk vilket oerhört stort behov de har av uppmärksamhet och hur enkelt det är att ge lite kärlek.

Att lämna barnen med vetskapen om hur deras vardag ser ut är väldigt tungt så det var underbart kul att höra allas skratt idag och bli hårt kramad av deras små armar.
Jag kommer verkligen att sakna Banjara barnen och kan inte göra mycket annat än att lita på att kommande volontärer kommer ge dem så mycket glädje och kärlek som bara är möjligt.

På eftermiddagen berättade Madan för oss om Feng Shui eller Vastu Sashtra som det heter på hindi.
Det handlar om vetenskapen bakom byggnader, hur ett hem ska vara planerat för att familjen ska leva ett harmoniskt liv.
Vi pratade sedan vidare om hinduism och som vanligt var allt väldigt intressant att höra om, särskilt när det kommer från en hindu och vastu sashtra-utövare själv och inte bara en lärobok.

Vi hade vår sista matlagningskurs med Neeraj idag där vi lärde oss den grymt goda Mixed veg som jag garanterat kommer laga hemma i Sverige. Allt vi lärt oss laga här kommer jag omedelbart lägga till i min vardag. Varje dag har vi längtat till måltiderna bara för att det är så gott.

Nu ikväll sitter jag och Sofie och ordnar med våra rapporter, donar inför hemresa och lyssnar på julmusik.
När det känns som att jag stirrat för länge in i datorskärmen är det ett fantastiskt bra avbrott att göra en kullerbytta på madrassgolvet som vi har här i common room.
Det kan jag verkligen rekomendera!

Det känns att det är mycket som händer i kroppen nu inför hemresan.
Det ska bli intressant att se hur jag kommer hantera det.

Här kommer bilder från dagens lekstund:
 
 
 
 
 
 
 
Någon familj på genomresa har byggt upp en tillfällig båtgunga!